ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
WESTLAKE WSA2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми WESTLAKE WSA2 215/75R17.5 128/126M (14PR) #157708

EAN: 8859305513720
Всесезонни гуми WESTLAKE WSA2 - Тежкотоварни Гуми ( 126M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 126 до 1700 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
251 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание WESTLAKE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът WSA2 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са всесезонни и са изключително добър избор при много наши клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. 75 е маркираната височина за гумата. R17.5 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 126 (до 1700 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител WESTLAKE
Модел WSA2
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 126 (до 1700 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Индекси 14PR
Ос предни - Truck
Тежест 26.95
Доставка 2 дни
евро етикет
E
D
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15