ProGumi
 • Търсене гуми
 • Търсене джанти
 • Търсене по автомобил
ProGumi
РЕЗУЛТАТИ:
СОРТИРАНЕ:
TRIANGLE
d d
e e
70 70
165/70R13 79T
зимни зимни
2 бр. 2 дни
55 . 59 лв.
ROTALLA
e e
b b
70 70
зимни зимни
^^ 4 бр.+ 1 ден
56 . 00 лв.
ROTALLA
d d
b b
72 72
зимни зимни
^^ 4 бр.+ 1 ден
59 . 00 лв.
SAILUN
e e
c c
71 71
зимни зимни
# 4 бр.+ 2 дни
59 . 29 лв.
TRIANGLE
d d
d d
70 70
175/70R13 82T
зимни зимни
4 бр.+ 2 дни
60 . 25 лв.
DIPLOMAT
d d
d d
зимни зимни
** 2 бр. 2 дни
61 . 32 лв.
PETLAS
d d
d d
71 71
зимни зимни
# 2 бр. 2 дни
62 . 35 лв.
ROADMARCH
d d
d d
68 68
зимни зимни
2 бр. 2 дни
62 . 81 лв.
BOTO
d d
d d
71 71
165/70R13 79Q
зимни зимни
` 4 бр.+ 2 дни
62 . 91 лв.
SAILUN
e e
c c
71 71
зимни зимни
# 4 бр.+ 2 дни
63 . 38 лв.
SAILUN
d d
d d
71 71
зимни зимни
# 4 бр. 2 дни
63 . 38 лв.
ARIVO 1
d d
d d
68 68
зимни зимни
^^ 4 бр.+ 1 ден
64 . 00 лв.
WINDFORCE
e e
b b
71 71
зимни зимни
# 2 бр. 2 дни
64 . 40 лв.
SAILUN
e e
c c
71 71
зимни зимни
# 4 бр.+ 2 дни
64 . 40 лв.
ARIVO 1
d d
d d
68 68
зимни зимни
^^ 4 бр.+ 1 ден
65 . 00 лв.
SAILUN
e e
c c
71 71
зимни зимни
# 4 бр.+ 2 дни
65 . 42 лв.
AUSTONE
d d
d d
71 71
185/65R14 86T
зимни зимни
4 бр.+ 2 дни
65 . 86 лв.
DURATURN
d d
d d
70 70
зимни зимни
# 4 бр.+ 2 дни
66 . 44 лв.
DEBICA
d d
b b
67 67
155/70R13 75T
зимни зимни
# 4 бр.+ 2 дни
66 . 64 лв.
AUSTONE
d d
d d
71 71
175/70R14 88T
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
зимни зимни
4 бр.+ 2 дни
66 . 78 лв.
ARIVO 1
d d
d d
68 68
зимни зимни
^^ 2 бр. 1 ден
68 . 00 лв.
MATADOR
c c
71 71
зимни зимни
# 3 бр. 2 дни
68 . 49 лв.
SAILUN
e e
c c
71 71
зимни зимни
# 4 бр.+ 2 дни
68 . 49 лв.
ROADMARCH
d d
d d
68 68
зимни зимни
4 бр.+ 2 дни
68 . 53 лв.

Зимата е най-неблагоприятният сезон за движение по пътищата, който създава множество предизвикателства пред устойчивото поведение на автомобила, затова не правете компромиси с безопасността си, а поставете на колата си правилните зимни гуми.

Мокри и хлъзгави пътища, наличие на сняг или ледено покритие, ниски температури – това са само част от проблемите, пред които са изправени автомобилните гуми през зимата. 

Зимните гуми са специално разработени да се справят с тези предизвикателства, осигурявайки по-добро сцепление на хлъзгава и мокра пътна настилка, по-добър контакт при сняг, подобрена еластичност, която се запазва и при минусови температури.

В тази секция ще откриете богато разнообразие от зимни гуми от водещите световни производители, както и удобна търсачка за по-лесното откриване на желания от Вас модел – според търсените размери, марка, показатели за разход на гориво, сцепление на мокра настилка, ниво на шум и други.

За много шофьори да излязат от пътя е възможно най-страшното преживяване, а опасността при зимни условия е наистина реална. Да, кола без подходящи гуми през зимата може да бъде не само неудобна, но и наистина много опасна. 

Най-добрият начин да избегнете подобен опит е да се оборудвате с качествени зимни гуми и да ги поддържате, за да можете да разчитате на пълната им функционалност когато се наложи.

Характеристика и технологии

Зимните гуми имат гумена смес на протектора, комбинираща гума и силициев диоксид, за да поддържат еластичността на гумата при ниски температури и осигуряват възможно най-максимално сцепление. 

Освен това шарката на протектора на зимните гуми има значително по-дълбоки канали от тези на летните гуми за по-бързо разпръскване на водата и снега.

Тайната на отличните експлоатационни характеристики на зимните гуми е гумената смес, от която са съставени. Уникалната каучукова смес остава мека дори при ниски температури. Обикновено това, което се случва е, че сместа започва да се втвърдява, когато температурата падне. 

Следователно гумата не може да се огъва според пътните условия и поради това не е в състояние да осигури сцепление и колата започва да се плъзга, но това не е така със зимните гуми.

В секция зимни гуми на нашия магазин можете да разгледате десетки модели от реномирани марки.

Правилно подбрани, те ще гарантират на автомобила сигурност и стабилност, въпреки лошите пътни условия. Зимата може да се окаже невъзможен за пътуване сезон за леки автомобили, които не са оборудвани с подходящи гуми.

За да се чувствате сигурни на пътя, заложете на качествен продукт. Той ще ви гарантира адекватна спирачна реакция на автомобила, без подхлъзване и завъртане.

Компенсирайте лошото състояние на пътищата с правилно подбрани гуми за шофиране в зимни условия. 

Източник на изображение: Canva

Ламели на зимните гуми

Знаете ли, че зимната гума може да има до 5 пъти повече ламели от лятната гума? Тези ламели помагат за осигуряване на необходимото сцепление при шофиране в сняг, за да се съкрати спирачния път и да се намали рискът от подхлъзване или аквапланинг, което би могло да е животозастрашаващо. 

Има и икономически аргумент за поставянето им: като карате с гуми, адаптирани към метеорологичните условия, вие ще увеличите пробега им и живота им, като изразходвате значително по-малко гориво и намалявате износването на гумите.

Протектор на зимните гуми

Протекторът често е най-важният аспект на добрата зимна гума, тъй като предлага сцепление върху лед и заснежен терен, както и добър контакт с асфалт или трева при мокро време. 

Стратегията и методите ви на шофиране през зимата се променят значително в сравнение с другите три сезона и именно затова е много важно да можете да разчитате на качествени гуми. 

Вярно е, че в снежна зимна среда някои видове зимни гуми са по-добри от другите. Затова е важно да изберете наистина доказали се висококачествени зимни гуми в зависимост от това, от което се нуждаете.

Ценови диапазони

Поддържаме широки ценови диапазон, позволяващ на всеки клиент да направи адекватен избор.

Цените ни варират от 50 лв. за долна граница до 3000 лв. в горната граница. Това е разумен начин да задоволим хора с високи възможности, както и такива със средни доходи.

Как да изберем подходящ модел зимни гуми?

Факторите, от които зависи изборът на зимни гуми, са няколко. Тук обобщаваме най-важните сред тях.

Модел на автомобила 

В зависимост от това каква марка, гама и двигател е возилото ви всеки производител препоръчва определени видове зимни гуми. Различия има по отношение на типа и размера на гумата. 

Елементите, които следва да бъдат взети предвид, са:

 • Широчина на профила в милиметри; 
 • Височина на профила в % от широчината му; 
 • Конструкция на скелета на гумата;
 • Номинален размер на джантата в цолове; 
 • Скоростен и товарен индекс.

Когато при избора на модел зимни “обувки” за возилото ви вземете предвид тези характеристики, можете да сте сигурни, че гумите ще са максимално безопасни и ще ви служат вярно. 

Климатичните параметри на района

От съществено значение е районът, в който живеете. За места с мека зима и малко снеговалеж можете да си позволите всесезонни гуми, но ако пътувате често из страната, не рискувайте с такъв тип гуми.

Зимната гума ще ви подготви за среща с всякакви неприятни пътни условия през този сезон. При нас ще откриете и зимни гуми, пригодени за екстремни условия. С тях можете да изкачвате и стръмни планински пътища.

Зимните гуми са и с пет пъти повече ламели от останалите. Тяхната роля е да увеличат сцеплението с хлъзгавото и мокро платно. Аквапланингът е много опасен ефект, породен от загуба на контакт. Зимна гума с дълбок грайфер може да е животоспасяващ фактор при такива ситуации.

Маркировка на етикета на гумите

Както летните, така и зимните и всесезонни гуми имат маркировка върху гумата и етикета ѝ. 

Няколко са символите на етикета, на които да обърнете внимание при избора на зимни гуми:

 • Сцепление с мокра настилка (гума с капки и валежен облак) - показва способността на гумата да се задържа върху мокра настилка; 
 • Икономие на гориво (гума с изобразена бензинова колонка до нея) - колкото по-висок клас по този показател е една гума, толкова по-нисък разход на гориво и ниво на отделян CO2 има същата; 
 • Ниво на шум (гума с изобразен мегафон истойност dB) - отнася се до нивото на шум, който се генерира при въртенето на гумата;
 • Алпийски символ - ще разпознаете тези гуми по символа с планински връх върху тях;
 • Икона с леден сталагмит - указва, че гумата има по-къс спирачен път при спиране върху лед през зимата. 

Източник на изображение: Canva

Защо да се доверим на Progumi.bg?

Онлайн магазинът на ProGumi е организиран по възможно най-достъпен начин. Всеки продукт е поднесен с илюстративна снимка и подробна информация. Можете да откриете различни марки, предлагащи един и същ размер гуми.

Асортимента включва гуми за всички видове превозни средства. Собствениците на селскостопански машини също могат да ни се доверят.

Разполагаме със складови наличности от почти всички предлагани модели. При нужда от внос го осъществяваме в срок от 10 дни. Винаги можете да разчитате на професионална консултация от нас. 

Използването на онлайн калкулаторът е от изключителна помощ за нашите клиенти. Нашите цени са винаги конкурентни.

 

Често задавани въпроси

Зимни гуми или вериги за сняг?

Веригите са временно решение при екстремни условия. Те не са подходящи за шофиране с по-високи скорости.

Колко дълго мога да ползвам моите зимни гуми?

Качествени гуми с добра поддръжка могат да ви служат между 3 и 5 сезона.

Мога ли да карам целогодишно със зимни гуми?

Можете, но това не е добро решение. Техният състав е подходящ за ниски температури. През топлите месеци рискувате да ги износите бързо, а и не са безопасни.

Този сайт използва бисквитки

ProGumi