ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.

Често Задавани Въпроси

Тук може да откриете отговори на най-често задаваните въпроси, които получаваме относно нашите продукти и обслужване. Ако имате и други специфични въпроси, не се колебайте да ни изпратите запитване по имейл или да ни се обадите.

Гумите са един от ключовите елементи на автомобила, когато става въпрос за безопасността и затова не трябва да се правят компромиси с тяхното състояние. Важно е протекторите на вашите гуми (особено зимните) да се проверяват редовно за износване и ако е на лице такова, те да бъдат сменени с нови.
При избора на подходящи гуми трябва да имаме предвид а какъв сезон и в какви условия ще използваме автомобила си, колко продължително ще шофираме и с каква скорост. Не на последно място изборът зависи и от нашите лични предпочитания и начин на живот. В Progumi.bg можем да ви предложим висококачествени гуми от над 140 марки, сред които и водещите в бранша.
Изключително важно е гумите на нашия автомобил да са съобразени със сезона, в който се използва той. Летните гуми са предназначени за шофиране върху суха и по-гореща пътна настилка и са по-еластични. Зимните от своя страна са предвидени за управление върху мокър път, сняг и заледяване, по-устойчиви са на студ и гарантират по-добро сцепление.
Те комбинират в известна степен предимствата на летните и зимни гуми, балансирайки между техните възможности. Подходящи са за шофиране през всички сезони, но не са толкова ефективни като летните за шофиране върху суха пътна настилка, нито толкова добри като зимните за шофиране върху сняг.
Има множество добри производители на автомобилни гуми и изборът между тях не е свързан с безопасността, а в голяма степен – с личните предпочитания и начин на живот на всеки от нас. В Progumi.bg можете да откриете над 15 000 модела от 140 водещи световни марки, сред които Michelin, Goodyear, Bridgestone, Dunlop, Continental и Pirelli. За ваше улеснение сме направили страница с изведене различни класове марки гуми, всеки със своите предимства - видове марки гуми
На нашия сайт ще откриете лесен за използване калкулатор за размери, както и удобна търсачка за търсене на гуми според техния размер, марка, както и модела на Вашия автомобил. Разбира се, можете също и да се обадите на телефона най-горе в този сайт (точно до логото), за да се свържете с наш сътрудник и той да ви помогне в избора и покупката.
Вашите гуми непрекъснато губят налягане. Това е от важно значение, защото по-ниското налягане може да промени тяхното поведение на пътя и да застраши шофиращия. Освен това то води до по-бързо износване на гумите и не на последно място, до по-високо изразходване на гориво. Затова е важно да проверяваме редовно налягането на гумите и при нужда, да ги напомпаме.
Правилното съхранение на гумите, които не се използват в момента, е от важно значение за тяхното по-бавно износване и запазването на техните качества. Те трябва да се съхраняват на тъмно и сухо място, при препоръчителна температура от 15ºC, далече от масла, разтворители и флуоресцентни лампи, и по възможност – в изправено положение, без да поставяме други предмети върху тях.
Това е едно от най-опасните явления при шофиране. То е свързано с натрупването на воден слой между гумата и пътната настилка, който може да доведе до загуба на контрол върху поведението на автомобила. За да се предотврати аквапланинг, трябва да сме убедени, че използваме подходящи за сезона гуми, както и да проверяваме редовно протекторите за износване. Важно е също в дъждовно време да шофираме с по-малка скорост и да спазваме по-голяма дистанция от предходния автомобил.
Джантите на автомобила могат да бъдат различни видове, в зависимост от техния материал и начина на изработка - стоманени джанти, лети джанти, ковани джанти, хромирани джанти, както и такива, създадени от две или повече части. Те са важен елемент от външния вид на автомобила и изборът им в голяма степен зависи от избора на стил.

Този сайт използва бисквитки

ProGumi