ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN X MULTI D VG 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN X MULTI D VG 215/75R17.5 126/124M (-) #156102

Всесезонни гуми MICHELIN X MULTI D VG - Тежкотоварни Гуми ( 124M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
686 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е комманията производител на тази гума. Моделът X MULTI D VG може да закупите от ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да закупите всесезонни гуми. Маркираната ширина за модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R17.5. 124 (до 1600 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите M (до 130 км/ч.) за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 69 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител MICHELIN
Модел X MULTI D VG
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Индекси -
Ос задни - Truck
Тежест 23.50
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
69

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 18% от разхода на гориво за вашата кола. Ако притежавате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови летни гуми  зимни гуми цени  автогуми цени  гуми за мотор цена