ProGumi

АВТОМОБИЛНИ ГУМИ, SUV/4x4

  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
РЕЗУЛТАТИ:
СОРТИРАНЕ:
ROADMARCH
145/70R12 69T
летни летни
4 бр.+ 2 дни
46 . 55 лв.
WINDFORCE
d d
c c
70 70
летни летни
# 4 бр.+ 2 дни
48 . 04 лв.
LINGLONG
c c
c c
70 70
летни летни
4 бр.+ 2 дни
49 . 06 лв.
ROADX
d d
c c
70 70
155/70R13 75T
летни летни
# 4 бр.+ 2 дни
51 . 18 лв.
ROADX
d d
c c
70 70
155/65R14 75T
летни летни
# 4 бр.+ 2 дни
51 . 18 лв.
SAILUN
d d
b b
70 70
155/65R13 73T
летни летни
# 4 бр.+ 2 дни
51 . 18 лв.
LINGLONG
d d
b b
70 70
летни летни
4 бр.+ 2 дни
51 . 72 лв.
ROADX
d d
b b
70 70
155/65R13 73T
летни летни
# 4 бр.+ 2 дни
52 . 22 лв.
WINDFORCE
d d
c c
68 68
летни летни
# 4 бр. 2 дни
52 . 22 лв.
LINGLONG
d d
d d
71 71
145/80R13 79N
летни летни
4 бр.+ 2 дни
53 . 01 лв.
LINGLONG
d d
c c
71 71
всесезонни всесезонни
4 бр.+ 2 дни
53 . 01 лв.
AUSTONE
c c
c c
70 70
155/70R13 75T
летни летни
4 бр.+ 2 дни
53 . 01 лв.
ROADMARCH
155/70R12 73T
летни летни
4 бр. 2 дни
53 . 01 лв.
GOODRIDE
e e
b b
70 70
155/70R13 75T
летни летни
4 бр.+ 2 дни
53 . 01 лв.
SAILUN
d d
b b
70 70
155/70R13 75T
летни летни
# 4 бр.+ 2 дни
53 . 27 лв.
SAILUN
d d
b b
70 70
155/65R14 75T
летни летни
# 4 бр.+ 2 дни
53 . 27 лв.
ROADMARCH
c c
c c
71 71
155/60R14 72H
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
летни летни
4 бр.+ 2 дни
53 . 46 лв.
AUSTONE
c c
c c
70 70
175/70R12 80H
летни летни
3 бр. 2 дни
53 . 75 лв.
ROTALLA
c c
c c
70 70
летни летни
^^ 4 бр.+ 2 дни
54 . 00 лв.
POWERTRAC
d d
c c
70 70
летни летни
^^ 4 бр.+ 2 дни
54 . 00 лв.
ROADMARCH
155/65R14 75T
летни летни
2 бр. 2 дни
54 . 30 лв.
AUSTONE
d d
c c
70 70
155/65R14 75T
летни летни
4 бр. 2 дни
54 . 54 лв.
CST
e e
b b
70 70
155/65R14 75T
летни летни
* 4 бр. 2 дни
55 . 04 лв.
LINGLONG
d d
b b
70 70
летни летни
4 бр.+ 2 дни
55 . 53 лв.

Изборът на гуми за Вашия автомобил има важно значение за безопасността на Вас и останалите участници в движението. От нас можете да закупите висококачествени летни, зимни или всесезонни гуми от над 150 световни марки. 

Какви гуми да изберем?

Купуването на нови автогуми може да бъде голямо приключение, но ако съобразите някои неща, и вие и колата ви ще останете доволни. Вие се сблъсквате с много голям брой марки, размери и типове гуми, от които трябва да избирате, така че е лесно да се объркате. Но не се притеснявайте, защото ние от Progumi.bg ви предлагаме много богато разнообразие от автогуми и джанти на доказали се на световния пазар марки. Ще ви дадем основни насоки, от които се нуждаете, за да направите най-добрия избор на автогуми за вашия автомобил на най-ниска цена.

Как да изберем правилните автомобилни гуми

Тук ще ви обясним разликата между типовете автомобилни гуми, след което ще можете да се насочите в правилната посока при избора на автогуми. Купуването на автогуми е лесно, но намирането на правилните такива за вашата кола може да бъде трудно. Ако сбъркате в избора или решите да направите икономия и да купите евтини автогуми, то можете да намалите производителността на вашия автомобил и способността му да се справя с всякакви метеорологични условия.

Видове автогуми

Повечето автомобилни гуми се разделят на три основни типа : всесезонни, летни и зимни. Във всяка категория автогуми има редица характеристики, съобразени с техните специфики.

Всесезонни автогуми

Повечето хора купуват всесезонни гуми, защото е по-лесно и по-евтино, отколкото да купуват един комплект за зимата и друг за лятото. Те са проектирани да осигурят приемлива универсална способност през цялата година и при всякакви метеорологични условия. Но това означава и много разумно каране и добро управление, тихо движение, добро сцепление при мокро време и ограничена способност за движение в сняг. Ние предлагаме богат асортимент всесезонни гуми.

Летни автогуми

Летните автогуми са проектирани специално за осигуряване на сцепление в сухо и мокро време при умерено или топло време. Те изострят реакцията на кормилното управление, увеличават сцеплението в завои с наклон и спират автомобила ви на много по-малко разстояние. Нашия онлайн магазин предлага различни размери и видове летни гуми.

Зимни автогуми

 Зимните автогуми са проектирани да осигурят максимално сцепление в сняг и при хлъзгави зимни условия - и сцеплението, което осигуряват в тези ситуации, не е съпоставимо с никоя друга категория автогуми. Те са проектирани да работят добре през месеците със студено време, но те не се справят и не се износват толкова добре, колкото всесезонните или летните гуми, след като времето се затопли. Всички видове зимни гуми можете да видите в специализираната ни продуктова категория.

Основни характеристики и размери на гумите

За да вземете решение, ще трябва да знаете размера на автогумите и скоростта на вашия автомобил, а също така трябва да помислите колко километра ще изминете с тези нови автогуми - това се нарича износване на протектора. Голяма част от тази информация е отпечатана върху страничните стени на гумите, които са на вашия автомобил в момента. Предлага се и в повечето ръководства на автомобилите, онлайн и при търговци на автогуми.

Разчитане на информацията върху гумите

Ето как да прочетете най-важните данни, отпечатани върху страничните стени на гумите ви.

Пример : 245/40 R18 93W

245 - Ширина на гумата;

40 - Съотношение на страните;

R - Обозначение на радиална гума;

18 – Диаметър на гумата;

93W - Номинално натоварване с оценка на скоростта;

Размер на гумата

Първо, проверете ръководството на автомобила си или ако имате табела някъде по колата, за да намерите препоръчаните размери на автогумите. Ако ще заменяте автогумите си с нещо еквивалентно, ще трябва да знаете правилния размер. Размерът на автогумите за леки и лекотоварни автомобили обикновено се изразява в кратка серия от цифри и букви.

Рейтинг за скорост на гумите

Автогумите също имат рейтинг за скорост, който показва не само колко бързо могат да се движат безопасно за продължителен период от време, но и общия потенциал за производителност на автомобилните гуми. Автогумите за високопроизводителни автомобили имат по-висок рейтинг на скоростта от тези за масовите семейни седани и SUV.

Информация за износване на протектора на гумите

Това са две части от данните, които ще ви помогнат да прецените колко километра можете да очаквате от комплект автогуми: степента на износване на протектора и гаранцията за пробег на автогумите. Степента на износване на протектора е посочена като число на страничната стена на автомобилната гума. Колкото по-голям е този номер, толкова по-вероятно е автогумата да издържи по-дълго. А данни за продължителността на живота на различните автогуми има в гаранциите за живота на протектора дадени от производителя.

Смяна или надграждане?

Има още едно решение, което трябва да вземете : просто ще смените автогумите на вашия автомобил с нещо еквивалентно или ще ги надграждате?

Смяна на автогуми

Ако възнамерявате да замените автомобилните гуми на колата с нещо еквивалентно, няма да ви отнеме много време. Предимството на онлайн покупката е, че можете да получите точните автогуми, които искате бързо, лесно и удобно. Тук са всички съвети, които са ви необхгодими за вземане на решение, което да ви помогне да намерите автогумите, които пасват перфектно на вашия автомобил.

Надграждане на вашите гуми

Това е по-сложно от простата смяна на автогумите, тъй като имате няколко начина. Можете да изберете автогума с по-висока производителност със същия размер на текущия си комплект автогуми, като замените, да речем, високопроизводителна всесезонна гума със стандартна всесезонна - ако можете да намерите такава, която пасва точно. Или можете да изберете комплект от по-широки летни или високопроизводителни всесезонни автогуми с по-нисък профил, но това е по-трудно. Трябва да знаете дали автогумите ще паснат, без да се търкат по окачването или частите на каросерията – определен проблем за безопасността. Тук консултацията с експертите е задължителна, тъй като те разполагат с тази информация за много автомобили.

Как правилно избраните автогуми могат да направят колата ви по-бърза и по-стабилна на пътя?

Подобряването на производителността на вашия автомобил понякога не е толкова трудно, колкото си мислите. Промяната в автогумите и джантите на вашия автомобил може да повлияе на управлението и с правилните промени можете да подобрите управлението и ефективността, и разбира се като резултат ще подобрите цялостната производителност на автомобила и ще го направите по-готин за шофиране.

Ширина на гумата

Производителят определя размера на автогумите на вашия автомобил чрез редица изчисления и автогумите стават част от системата за окачване. Поради това е изключително важно автогумите, които избирате за вашия автомобил, да отговарят на някои минимални стандарти. Ширината на гумата също увеличава петното на контакт на автогумата и ще повлияе на начина, по който автогумата се справя в завоите, както и ще подобри спирачния път на автомобила при задействане на спирачките.

Размер на джантите

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е размерът на джантите за вашите автогуми и за колата. По-широко колело или джанта е важно, ако се опитвате да добавите по-широка автогума към колата си.

Ефективността на мокро време може да се промени и с дизайна на протектора. Ако протекторът на автогумата е твърде плитък, тя може да има склонност да хидропланира във водата, което може да направи колата много трудна за управление.

Скоростен индекс на гумата

Оценката на скоростта на автогумите показва максималната скорост, за която е произведена гумата. Някои спортни автогуми имат много висока максимална скорост, но автогумата е много мека и бързо се износва. Оценката на скоростта за автогумите, които разглеждате, е отпечатана върху страничната стена на гумата с пропорционалното съотношение и размера на автогумата.

Независимо дали търсите летни гуми или зимни гуми за вашият автомобили – в онлайн магазина на Progumi.bg ще намерите над 15 000 модела автогуми на всички реномирани марки с гарантирано качество и безопасност.

 

 

 

Този сайт използва бисквитки

ProGumi