ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGoodrich Mud Terrain T/A KM3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 245/75R17 121Q (MT, A, TL, POR) #182734

EAN: 3528703618614
Летни гуми BFGOODRICH MUD TERRAIN T/A KM3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
576 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е производителя на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел MUD TERRAIN T/A KM3 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Гумите са маркирани от производителя като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. R17 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Q (до 160 км/ч.) за този клас гуми. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел MUD TERRAIN T/A KM3
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R17
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT, A, TL, POR
Тежест 25.39
Доставка 2 дни
видео клип

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато закупите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови зимни гуми  летни гуми цена  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки