ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NEXEN ROADIAN MTX RM7 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NEXEN ROADIAN MTX RM7 245/75R17 121/118 (P, P.O.R, M/T, 10PR) #159336

EAN: 8807622114168
Летни гуми NEXEN ROADIAN MTX RM7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118 )
Сезон летни летни
Товарен индекс 11 до 61.5 кг
Скоростен индекс 8
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
283 . 58 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя NEXEN. Модел ROADIAN MTX RM7 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Този модел може да е правилния избор ако търсите да поръчате летни гуми. Ширина на модела е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R17. 11 (до 61.5 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс 8. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител NEXEN
Модел ROADIAN MTX RM7
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R17
Товарен индекс 11 (до 61.5 кг)
Скоростен индекс 8
Индекси P, P.O.R, M/T, 10PR
Тежест 24.26
Доставка 2 дни
видео клип

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  зимни гуми цена  автогуми цени  гуми за мотор