ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BARUM BT200R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BARUM BT200R 235/75R17.5 143/141K (16PR) #158553

Всесезонни гуми BARUM BT200R - Тежкотоварни Гуми ( 141K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 141 до 2575 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
478 . 93 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BARUM е производителя на тази гума. Популярна фирма на пазара. Модел BT200R можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.всесезонни е обозначението на този модел гуми. Маркираната ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R17.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 141 (до 2575 кг). Скоростния индекс за модела K (до 110 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 69 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител BARUM
Модел BT200R
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 141 (до 2575 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Индекси 16PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 32.53
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
69

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато купите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 20% от разхода на гориво при вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. При кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми цени  летни гуми  автогуми цени