ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN X MULTI D VG 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN X MULTI D VG 235/75R17.5 132/130M #158867

Всесезонни гуми MICHELIN X MULTI D VG - Тежкотоварни Гуми ( 130M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 130 до 1900 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
721 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

MICHELIN е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът X MULTI D VG може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни. Ширината на модела е 235. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17.5 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 130 (до 1900 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите M (до 130 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.

Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител MICHELIN
Модел X MULTI D VG
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 130 (до 1900 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ос задни - Truck
Тежест 27.20
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
69

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18-20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  195 65r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми