ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
APOLLO EnduRace RD 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми APOLLO EnduRace RD 245/70R17.5 136/134M #158752

EAN: 8714692356995
Всесезонни гуми APOLLO EnduRace RD - Тежкотоварни Гуми ( 134M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 134 до 2120 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
473 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание APOLLO е производителя на тази гума. Моделът ENDURACE RD се предлага в магазина ProGumi.Гумите са класифицирани от производителя като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата е R17.5. Максимално допустимия товарен индекс е 134 (до 2120 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител APOLLO
Модел ENDURACE RD
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 134 (до 2120 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ос задни - Truck
Тежест 33.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
74

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват около 18-20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми за мотори  гуми онлайн  205 55 r16  автогуми цени