ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODRIDE GSR+1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GOODRIDE GSR+1 245/70R17.5 136/134M (14PR, 16PR) #159431

EAN: 8859305523880
Всесезонни гуми GOODRIDE GSR+1 - Тежкотоварни Гуми ( 134M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 134 до 2120 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
309 . 42 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя GOODRIDE. Една от наложените компании на пазара. Моделът GSR+1 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Маркировката от производителя на този модел гуми е всесезонни. Маркираната ширина за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R17.5 е отбелязания диаметър за гумата. 134 (до 2120 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми M (до 130 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност D. Маркировката за разходът на гориво е E. Този модел гуми са сравнително тихи нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител GOODRIDE
Модел GSR+1
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 134 (до 2120 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Индекси 14PR, 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 31.00
Доставка 2 дни
евро етикет
E
D
72

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  летни гуми цени  всесезонни гуми цена  евтини гуми  автогуми цени