ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
YOKOHAMA GEOLANDAR A/T G015 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama GEOLANDAR A/T G015 255/70R17 110T (TL, OWL) #275540

EAN: 4968814904111
Летни гуми Yokohama GEOLANDAR A/T G015 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
360 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е YOKOHAMA. Една от наложените фирми на пазара. Предлаганият модел GEOLANDAR A/T G015 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. 70 е маркираната височина за гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимият товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. D е маркировката за разход на гориво. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел GEOLANDAR A/T G015
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, OWL
Тежест 17.29
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

На гумите се дължи до 15 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  нови всесезонни гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки