ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми YOKOHAMA G015 XL 255/55R18 109H (A, A/T, TL, XL, M+S) #173622

*
EAN: 4968814952419
Всесезонни гуми YOKOHAMA G015 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109H )
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
264 . 41 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е фирмата произвела тази гума. Моделът G015 XL се предлага от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязаният диаметър за гумата е R18. Допустимият товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са с добри показатели за шум за този клас , като нивото на шум е 72 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел G015 XL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси A, A/T, TL, XL, M+S
Тежест 15.72
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми цени  зимни гуми  автогуми  гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки