ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
WESTLAKE WDS1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми WESTLAKE WDS1 315/80R22.5 156/153K (18PR) #159820

Всесезонни гуми WESTLAKE WDS1 - Тежкотоварни Гуми ( 153K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 153 до 3650 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
631 . 01 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е WESTLAKE. Любима марка на много хора в България. Моделът WDS1 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Обозначението от производителя на гумите е всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 315. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R22.5 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 153 (до 3650 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите K (до 110 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение зимна
Производител WESTLAKE
Модел WDS1
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 153 (до 3650 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Индекси 18PR
Ос задни - Truck
Тежест 70.80
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
74

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 15% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  летни гуми  автогуми