ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO NANO ENERGY 3 185/65R15 88T (TL) #172569

*
EAN: 4981910751755
Летни гуми TOYO NANO ENERGY 3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 0 бр.
112 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът NANO ENERGY 3 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Обозначението на гумите е летни. Ширина за модела е 185. Отбелязаната височина за гумата е 65. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. Разрешеният товарен индекс е 88 (до 560 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е T (до 190 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител TOYO
Модел NANO ENERGY 3
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 7.92
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако закупите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми  205 55 r16  online gumi  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки