ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI P7 CINTURATO RFT (*) 255/40R18 95Y (TL, P, *, FR, RFT, (*)) #250901

EAN: 8019227199062
Летни гуми PIRELLI P7 CINTURATO RFT (*) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
453 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е производителят на тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът P7 CINTURATO RFT (*) се предлага в магазина ProGumi.Този модел гуми са летни и са предпочитан избор при много наши клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. 40 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R18 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Ние можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител PIRELLI
Модел P7 CINTURATO RFT (*)
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, Runflat
Индекси TL, P, *, FR, RFT, (*)
Тежест 12.748
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват до 18-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако купите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява разхода на гориво. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми цени  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки