ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI P7 CINT RFT (*)(MOE) 225/55R17 97Y (TL, FR, RFT, MOE, (*)) #247820

EAN: 8019227247930
Летни гуми PIRELLI P7 CINT RFT (*)(MOE) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
276 . 58 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е комманията производител на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът P7 CINT RFT (*)(MOE) се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. 55 е отбелязаната височина за гумата. R17 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 97 (до 730 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *, MOE
Сертифицирана за BMW/ Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел P7 CINT RFT (*)(MOE)
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции Runflat
Индекси TL, FR, RFT, MOE, (*)
Тежест 13.634
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми цена  online gumi  205 5516  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки