ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli P-Zero PZ4 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport 295/30R21 102(Y) (TL, P, XL, MC) #88234

EAN: 8019227386820
Летни гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 102(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
966 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът P-ZERO (PZ4) SPORT се предлага в магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Ширина на модела е 295. 30 е маркираната височина за гумата. R21 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 102 (до 850 кг) е допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от Y (до 300 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разходът на гориво е C. Тези гуми са сравнително тихи за този клас нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MC
Сертифицирана за McLaren
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (PZ4) SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 30
Диаметър R21
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, MC
Тежест 12.22
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
1
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например при кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цена  гуми за мотори цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15