ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS SH100 (ST) 285/70R19.5 146L (TL, 3PMSF) #171473

*
EAN: 8680830030259
Летни гуми PETLAS SH100 (ST) - Тежкотоварни Гуми ( 146L )
Сезон летни летни
Товарен индекс 146 до 3000 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
533 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PETLAS е производителят на тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът SH100 (ST) може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 285. 70 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R19.5. 146 (до 3000 кг) е допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. 69 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел SH100 (ST)
Сезон летни
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 146 (до 3000 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 46.69
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 17-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми цена  летни гуми цени  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки