ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Vredestein Ultrac Pro: Ненадмината производителност среща несравним комфорт

Vredestein Ultrac Pro: Ненадмината производителност среща несравним комфорт

19.03.2024 г.

Vredestein Ultrac Pro, изцяло нова лятна гума с висока производителност (UUHP), която е на пазара от пролетта на 2024 година, се отличава с изключително иновативна структура и усъвършенствана нова смес на протектора, които й придават уникална комбинация от превъзходно управление и водещ в класа за комфорт. Новата гума е проектирана за широка гама от високопроизводителни автомобили, оборудвани с джанти с диаметър до 24 цола.

В сравнение с предишните гуми Vredestein има значителни разлики в разположението на материалите в структурата на гумата. Това е особено очевидно в областта на борда и долната част на страничната стена, близо до джантата, които са изцяло преосмислени. Този нов дизайн осигурява стабилност на гумата при високи скорости и агресивно завиване, като същевременно предлага гладко возене по неравни повърхности.

Нещо повече, протекторът на гумата включва изцяло ново, високотехнологично съединение от ново поколение, произведено чрез интелигентен процес на смесване на най-съвременни полимери, пълнители и смоли за постигане на сцепление на мокро и сухо време в широк диапазон от температури.

Благодарение на новия дизайн на компонентите в областта на борда, устойчивостта на деформация на борда е увеличена с 85%, което е идеално за нископрофилни високопроизводителни гуми.

По-голямата твърдост в областта на борда на джантата позволява на инженерите да проектират страничната стена на Ultrac Pro с по-тънък профил. Това осигурява на гумата много по-голяма "зона на огъване" и значително по-висока степен на естествена гъвкавост при движение по неравни повърхности. Оптимизираният дизайн също така довежда до значително намаляване на теглото на гумата и подобрява устойчивостта на модела.

Областта, където страничната стена се среща с протектора, известна като рамото, е преработена с използването на по-гъвкави материали. Това позволява на екипа за научноизследователска и развойна дейност на Apollo Tyres да подобри още повече комфорта на возене на Ultrac Pro по неравни повърхности, както и да сведе до минимум съпротивлението при търкаляне. Оптималният баланс между протектора, страничните стени и областта на борда също така позволява перфектна форма на стъпката при всички условия.

Ultrac Pro тегло на модел е намалено средно с 10%

Ultrac Pro, която е първата изцяло нова гума Vredestein в топ segmenta на летните гуми за висока производителност от 12 години насам и  се отличава със зашеметяващо намаление на теглото спрямо предшественика си. При сравнение на две поколения гуми във формат 245/45R18 100Y XL, новата Ultrac Pro е с 1,7 кг по-лека от Vredestein Ultrac Vorti+, което се равнява на 13% намаление на теглото.  В цялата гама Ultrac Pro теглото е намалено средно с 10%.

Намаляването на теглото води до по-ниска ротационна маса, което подобрява реакцията на кормилното управление, ускорението и спирачните характеристики.  Поради по-ниската маса, гумите също могат да поддържат по-ефективен контакт със земята.

По-ниското тегло подобрява екологичните показатели

Освен предимствата за производителността, намаленото тегло допринася и за екологичната устойчивост на гумата. Общата енергия, необходима за производството на Ultrac Pro, включително смесването на компонентите, формирането на гумата и вулканизацията, е значително намалена благодарение на използването на по-малко материали.  Косвените екологични ползи могат да бъдат отдадени и на по-малкото количество енергия, необходима за транспортирането на суровини до фабриката и доставката на гуми до клиентите в цяла Европа.

Универсална гума за различни автомобили

Ultrac Pro ще се предлага в широка гама от размери, от 18 до 24 цола, и е оптимизирана за широк кръг спортни автомобили, суперколи, високопроизводителни седани, хечбеци и SUV-автомобили.

Vredestein Ultrac Pro

Независимо тестване ot Applus+ IDIADA потвърждава отличните характеристики на Ultrac Pro

Apollo Tyres публикува резултатите от цялостна нова оценка на гуми, извършена от независимата испанска компания за тестване и инженеринг Applus+ IDIADA. Целта на оценката е да се анализират и сравнят характеристиките на новата гума Vredestein Ultrac Pro с шест водещи конкурентни продукта в сегмента на ултра-ултра-високопроизводителните (UUHP) гуми.

При тестовете срещу три UUHP гуми, които са най-силни по отношение на показателите за производителност, и още три, които са водещи по отношение на комфорта, Ultrac Pro превъзхожда всички, освен една от UUHP гумите, фокусирани върху производителността, в оценката на Applus+ IDIADA за „гранично управление“ (разликата е по-малко от 1 км/ч в скоростта на влизане и излизане в сравнение с гумата на първо място).  Същевременно се представя по-добре от UUHP гумите, по-фокусирани върху комфорта, в общите тестове за „комфорт на возене“. Тази програма за тестване осигурява независимо потвърждение на твърдението на Apollo Tyres, че новата гума Vredestein постига уникален баланс между усъвършенствани възможности за управление и превъзходен комфорт при шофиране.

Vredestein Ultrac Pro печели признание и от Auto Bild

Водещото немско автомобилно списание Auto Bild Sportscars присъжда на изцяло новата Vredestein Ultrac Pro трето място в своя годишен групов тест на високопроизводителни летни гуми.  Публикацията определя модела като „образцов“ и подчерта впечатляващото му сцепление и управляемост както при мокри, така и при сухи условия.

Auto Bild Sportscars тества седем различни високопроизводителни летни гуми със спецификации 265/35 R 19 и 295/30 R 20, като ги монтира на Mercedes AMG GT. Всеки модел е тестван за своите характеристики на производителност, безопасност и комфорт на мокро и сухо.

Коментирайки представянето му, тестерите на Auto Bild похвалват Ultrac Pro, че предлага „най-високо ниво на безопасност и удоволствие от шофирането“, като го наричат „балансиран, ориентиран към комфорта универсален продукт“ в категорията на високопроизводителните гуми. Те добавиха, че гумата Vredestein „заслужено получава нашия печат за качество „образцова“.“

Ultrac Pro доминира в оценката за аквапланинг, като печели първото място в тест, който симулира шофиране с висока скорост при силен дъжд и на наводнени магистрали. Тестерите са доволни от особено „балансираното поведение на пътя“ на Ultrac Pro. Гумата Vredestein също впечатлява в тестовете за спиране и управление, демонстрирайки високи нива на странична поддръжка при висока скорост.

При сухи условия тестерите оценяват позитивно впечатляващите качества на Ultrac Pro при спиране и управление, както и надеждността и бърза реакция. Освен това гумата Vredestein се откроява с изключително ниския си шум от пътя, като излъчва само 70,5 dB по време на тестовете – значително по-тиха от най-близкия си конкурент.

Този сайт използва бисквитки

ProGumi