ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Топ 5 на най-евтините гуми за джип на пазара

Топ 5 на най-евтините гуми за джип на пазара

18.12.2023 г.

Да откриете най-евтините гуми за джип не е непосилна задача, стига да не пренебрегвате т.нар. “златни правила” в правилната поддръжка на вашия автомобил.

Разбира се, “евтини” е относително понятие, понеже по традиция всичкигуми за джип са с по-високи цени от стандартните изделия. 

Но това по никакъв начин не е основание да влагате средства и доверие в продуктите от дъното на ценовия клас, без да съобразите най-важните им характеристики. 

Топ 5 на най-евтините гуми за джип на пазара

Източник на изображение: Canva

Тук ще ви дадем няколко насоки за филтриране на висококачествените предложения сред най-изгодните предложения, които да гарантират безопасността и комфорта ви при пътуване. 

Ще споменем и факторите, превръщащи в дългосрочен план инвестицията ви в най-евтините гуми за джип по-рентабилна.

Как да откриете евтини гуми за джип?

В откриването на евтини, но качествени гуми за джипове има някои трикове. В следващите редове ще споделим с вас как да ги приложите на практика, за да откриете нужното на възможно най-ниска цена. 

Сравнение на цените

Първата стъпка към информиран избор на евтини гуми за вашия джип е да сравните цените между различните търговци и марки. За радост на всички ни интернет предоставя чудесна възможност това да се случи бързо и удобно в свободното ни време. 

Повечето сайтове, които предлагат автомобилни гуми, имат филтри за цените и подредба на наличните модели по възходящ ред. Така всеки потребител може да открие търсеното от него, без да губи излишно време в преглеждане на десетки страници каталози. 

Естествено, има места, които предлагат много ниски цени на всичките артикули. Колкото и примамливо да е това обаче, обърнете внимание на т.нар. дребен шрифт като например каква е стойността на доставката на продуктите, така че внимавайте. 

Пазаруване онлайн

В интернет можете да откриете летни, зимни и всесезонни гуми, което също много улеснява процеса, а ако се абонирате за промоционалния бюлетин на търговците, гарантирано ще попаднете на неподозирано изгодни оферти с огромни намаления от регулярната цена на висок клас изделия

По начало онлайн магазините предлагат осезаемо по-ниски цени на гумите за всякакви превозни средства, включително и тези за джип. 

Това се дължи на факта, че те нямат разходи за поддръжка на физически магазин. 

Друг голям плюс на това да пазарувате онлайн е наличието на независими мнения и оценки от потребители. Твърде вероятно е това, което разглеждате, вече да е било купено от някого преди вас. Обръщайте внимание на отзивите, ако се чудите дали си струва да купите конкретния артикул.

Топ 5 на най-евтините гуми за джип на пазара

Източник на изображение: Canva

Кои са най-евтините гуми за джип?

За да ви спестим малко време, ще споделим с вас кои са петте най-евтини марки и модели автомобилни гуми за джип, които успоредно с това се представят задоволително на шосето.

Windforce

Първата марка гуми, за която ще говорим, е Windforce. Техният летен модел CATCHFORS H/P е често предпочитан от шофьорите, тъй като е на добра цена, а предлага сравнително добро сцепление и нисък шум.

Като техен минус можем да посочим това, че за някои хора разходът им на гориво може да не бъде удовлетворяващ. Товарният индекс на този модел гуми е 73, което е нещо, което трябва да имате предвид.

LINGLONG

Вторият бранд е LINGLONG. Летният модел GREEN-MAX ET е на достъпна цена, като предлага както нисък разход на гориво, така и добро сцепление, а и ниски нива на шум. Обърнете обаче внимание на техния товарен индекс, тъй като той може би ще представлява проблем за вас.

RoadX

На трето място ще говорим за модел, насочен към шофьорите, които предпочитат да закупят всесезонни гуми. Моделът RX MOTION 4S на марката RoadX също е достъпен за масовия потребител, като той предлага добро сцепление и тихо движение.

Duraturn

Марката Duraturn също предлага качествени гуми на ниски цени. Техният зимен модел MOZZO WINTER се слави с ниски нива на шум, но пък не може да ни очарова със сцепление или икономия на гориво. Казаното до тук важи с пълна сила и за бранда AUSTONE и по-конкретно за зимния модел SP902.

Съвети при избор на евтини гуми за джип

Щом дойде време да закупите своите нови всесезонни, летни или зимни гуми, е важно е да се уверите, че гумите са подходящи за терена, по който желаете да шофирате ( за градско каране, за офроуд и т.н.)

Топ 5 на най-евтините гуми за джип на пазара

Източник на изображение: Canva

Имайте предвид и климата на мястото, на което се намирате, тъй като това също е изключително важен показател, за да се насочите към един или друг тип изделия.

Щом купувате гуми, се уверявайте, че разходът им на гориво е минимален. Това е фактор, чиито ползи се усещат в дългосрочен план.

Потърсете варианти на изплащане, за да се отрази инвестицията ви още по-леко и неусетно на месечния ви бюджет.

И малко лесна математика: ако закупите по-висок клас гуми, които са два пъти по-скъпи от най-евтините изделия, но те ви служат вярно и безпроблемно три пъти по-дълго време, значи сте спестили повече пари, избирайки по-скъп модел. 

Заключение

Оказа се, че да намерите най-евтините гуми за джип не е толкова трудна задача. След като сте прочели нашия пост, вече знаете, че стъпките да се случи това са много прости.

Винаги сравнявайте цените на продуктите и пазарувайте онлайн, а при нужда не се колебайте да се консултирайте със специалист, който да ви насочи към най-добрия вариант за вас.

Често задавани въпроси

Как да поддържам гумите на джипа си така, че удължа техния живот?

Животът на всяка гума, без значение за какво превозно средство е тя, зависи много и от това как шофьорът се грижи за нея. Ако искате вашите гуми за джип да ви служат възможно най-дълго време, редовно проверявайте тяхното налягане. 

Разбира се, важно е да им правите ротация, за да се износват равномерно. Не забравяйте, че и личният ви стил на шофиране също има влияние върху това колко дълго ще издържат гумите ви, така че избягвайте резките спирания и маневри.

Как да разбера, че е време да сменя своите гуми на джипа си?

Следете налягането на гумите си и износването на протектора. Ако забележите, че налягане спада все по-често, по гумите ви има видимо износени места или наранявания, веднага реагирайте. 

В случай че не сте сигурни дали гумите ви се нуждаят от подмяна или не, допитайте се до специалист. Той ще огледа гумите ви внимателно и ще даде своето професионално мнение.

Какво е подходящото налягане на гумите на моя джип?

Подходящото налягане на всяка гума може да варира според модела автомобил, товара, сезона и препоръките на производителя. 

Препоръчваме ви да потърсите информация в ръководството за употреба на автомобила, често стойностите са описани и на стикер на прага на шофьорската врата.

Този сайт използва бисквитки

ProGumi