ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
FIRESTONE с нов модел летни гуми ROADHAWK 2 ENLITEN

FIRESTONE с нов модел летни гуми ROADHAWK 2 ENLITEN

18.01.2024 г.

Новата лятна гума Firestone Roadhawk 2 ENLITEN предлага най-доброто в класа за сцепление на мокра настилка, 20 процента по-дълъг пробег от оригиналната Firestone Roadhawk и повече от 10 процента намаление на съпротивлението при търкаляне за оптимизиране на разхода на гориво.

Значителни подобрения в производителността от предишното поколение на Firestone Roadhawk са направени благодарение на интегрирането на технологията ENLITEN – също така гарантирайки, че Firestone Roadhawk 2 ENLITEN е гума, готова за EV (електрическите автомобили).

Най-новата гума от Firestone ще бъде налична от януари 2024 г. в 19 размера повече от оригиналната Firestone Roadhawk.

Подобрена производителност за справяне с ежедневните предизвикателства

С натоварения трафик, внезапното спиране и скоростта на магистралата, които са част от ежедневната комбинация от предизвикателства по пътищата, Firestone Roadhawk 2 ENLITEN позволява на шофьорите да запазят контрола над ежедневните си пътувания.

Гумата е проектирана с ENLITEN, комбинация от авангардни технологии, осигуряващи максимална безопасност, изключителна производителност на гумата и подобрени характеристики за устойчивост. В случая на Firestone Roadhawk 2 ENLITEN, това е комбинирано с иновативна технология за смесване и интегриране на NanoPro-Tech, съединение с високо съдържание на силициев диоксид, което осигурява стабилна устойчивост на абразия и по-дълъг пробег.

Резултатът е гума със значителни подобрения в производителността от предишното поколение на Firestone Roadhawk.

Firestone Roadhawk 2 ENLITEN предлага най-доброто в класа си сцепление с мокра настилка, което е удостоено с етикет A-клас на ЕС, заедно с 20 процента по-дълъг пробег от оригиналния Firestone Roadhawk. Това е комбинирано с 12 процента намаление на съпротивлението при търкаляне за оптимизиране на горивото на автомобила/ консумация на енергия.

Благодарение на използването на ENLITEN в най-новата версия на Firestone – която е разработена в базирания в Рим R&D център на Bridgestone – гумата е готова за EV. Това означава, че е в състояние да отговори както на общите изисквания за ефективност на всяко превозно средство, така и на специфичните изисквания на електрическите превозни средства.

Увеличено покритие, представляващо 90% от летния пазар

Най-новата гума от Firestone ще се предлага от януари 2024 г. в Европа и Близкия изток в размери от 17” до 21”. С 19 допълнителни размера в сравнение с оригиналния Roadhawk, Firestone Roadhawk 2 ENLITEN стартира с повишен фокус върху сегмента HRD/HRD+ и покрива 90 процента от общия летен пазар. 16” размери ще бъдат налични от януари 2025 г., като общият брой налични размери ще достигне 112.

„Шофьорите, които шофират всеки ден изискват безопасност по пътищата и повишена стойност на средствата, които инвестират,“ казва Стивън Де Бок, вицепрезидент Consumer Replacement и OE в Bridgestone EMIA. „Roadhawk представи най-доброто от Firestone и сега го издигнахме на друго ниво, като представихме невероятните възможности на ENLITEN с Roadhawk 2 ENLITEN. И като гума, готова за EV, която се предлага в по-широка колекция от размери, предимствата на производителността на тази гума могат да бъдат предоставени на много повече шофьори.“

Firestone Roadhawk 2 ENLITEN има етикет на ЕС с оценка A-клас за сцепление с мокра настилка.

Кои са Firestone?

Инoвации и влияние в автомобилната индустрия

През 1900 г. Харви Файърстоун основава компания за гуми, бързо ставайки пионер в производството за автомобили. След успешно обслужване на Ford, през 1988 г. бива продадена на японската Bridgestone Corporation и днес е известна като Bridgestone Firestone.

През Втората световна война, Firestone произвежда военни продукти и става ключов доставчик на гуми във Formula One и Индианаполис 500, печелейки множество титли. След промени и привличане на ново ръководство през 1988 г., компанията успешно преминава под управлението на Bridgestone, укрепвайки своите позиции в индустрията.

С кратка, но богата история, Firestone продължава да остава важен играч в автомобилната индустрия и гумите, съчетавайки иновации с успешни предизвикателства.

 
ProGumi