ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
FALKEN РАЗШИРЯВА СВОЯТА ГАМА 4X4 С НОВ МОДЕЛ ГУМА R/T01 ЗА ОФРОУД ТЕРЕН

FALKEN РАЗШИРЯВА СВОЯТА ГАМА 4X4 С НОВ МОДЕЛ ГУМА R/T01 ЗА ОФРОУД ТЕРЕН

15.10.2023 г.

Falken Tire Europe GmbH разширява своето портфолио от гуми 4x4 с пускането на пазара на WILDPEAK R/T01, модел проектиран за терени с много изисквания.

Така компанията си гарантира, че като производител вече има гума за всяка офроуд нужда. Моделът е проектиран с идеята за вълнуващи преживявания дори и при най-трудните за минаване терени. Дизайнът и структурата на протектора на R/T01 са предназначени да осигурят максимална производителност.

Наличен от първото тримесечие на 2024 г., новият WILDPEAK R/T01 първоначално ще се предлага в девет различни размера – вариращи от 16 до 20 инча – със скоростен рейтинг „Q“. Като се има предвид нейното предназначение като професионална гума за офроуд (POR), WILDPEAK R/T01 няма допълнително обозначение на етикета на ЕС за гуми. Новият протектор съчетава ключовите характеристики на версиите Falken за всички терени (A/T) и кални терени (M/T), което води до идеалната комбинация от сцепление, издръжливост и дълголетие за автомобили със 4WD (задвижване на всички колела). Това се очертава като полза за секторите на строителството, горското стопанство, селското стопанство, туризъм, както и за офроуд ентусиастите.

Моделът е комбинация между версиите на Falken за всички терени (A/T) и кални терени (M/T)

Falken Tire Europe GmbH разширява своето портфолио с гумата WILDPEAK R/T01

Моделът WILDPEAK R/T01 е проектиран да вдъхва увереност, защото се справя с най-трудните маршрути на шофиране, като в същото време осигурява ниски нива на износване и висока издръжливост. Хибридната шарка на протектора за офроуд има прилика с тази на модела WILDPEAK A/T, но се отличава с голяма контактна площ и твърди блокове на протектора за максимална надеждност на пробега, представяне на пътя, както и устойчивост.

По отношение на възможностите за каране по кален терен, WILDPEAK R/T01 е не само много подходящ за преминаване, благодарение на дизайна на протектора си, но също така е и подходящо избран да се съпротивлява успешно при каране в терени с камъни. Отличните самопочистващи свойства на протектора осигуряват максимална защита срещу кал и камъни – като осигуряват оптимално сцепление. А трислойната странична стена осигурява необходимата устойчивост на срязване, здравина и допълнителна защита.

От представянето на Falken WILDPEAK M/T през 2018 г., Falken непрекъснато разширява гамата си от гуми с висока пригодност за офроуд ползване – предлагайки най-добрите в класа си характеристики и способност за покоряване дори на най-трудните терени. Като такива, гумите от гамата на WILDPEAK също са подходящи и като оригинално оборудване за производители като Mercedes Benz и RAM.

Освен изключителните резултати постигнати на асфалтиран път, както и отличните характеристики засечени по време на шофиране offroad, гумата WILDPEAK M/T - в размер 245/75 R 16 - e впечатлила журито по време на Класическия Рали Дакар през 2022 г. в Саудитска Арабия, като успешно изминава 7 500 км върху терен с много поставени трудности на него, без да има и един разрез на гумата.

Кой е Falken като производител на гуми?

Falken Tyres стартира в родната си страна Япония през 1983 г. и се представя на северноамериканския пазар две години по-късно. В началото си Falken е създадена като водеща високопроизводителна радиална марка под Ohtsu Tire and Rubber. 35 години по-късно, Falken затвърждава своето място като силен потребителски избор за гуми, тъй като се фокусира върху UHP (Ultra High Performance) продукти, като участва в – и печели – добре известни професионални програми за моторни спортове. Успехът, постигнат в тези програми, спомага за по-нататъшното развитие и подобряване на продуктите ѝ за пътнически превозни средства както за вътрешна, така и за световна дистрибуция.

ProGumi