ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Pilot Sport Cup 2 R 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R Connect 275/35R19 100(Y) (XL, *) #277320

EAN: 3528704449699
Летни гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R Connect - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
1245 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът PILOT SPORT CUP 2 R CONNECT може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.летни е обозначението на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 275. 35 е маркираната височина за гумата. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 100 (до 800 кг). Скоростният индекс за модела (Y). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тези гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител MICHELIN
Модел PILOT SPORT CUP 2 R CONNECT
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, *
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
D
2
73

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 19% от консумацията на гориво при вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. За автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми онлайн  гуми 205 55 r16  автогуми цени