ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Pilot Sport 4S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin Pilot Sport 4S 265/35R21 101(Y) (XL, Acoustic) #263899

EAN: 3528707637963
Летни гуми Michelin Pilot Sport 4S - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
1060 . 84 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MICHELIN е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът PILOT SPORT 4S може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 35. Маркираният диаметър за гумата е R21. Максимално допустимият товарен индекс е 101 (до 825 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е (Y). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат T2
Сертифицирана за Tesla
Производител MICHELIN
Модел PILOT SPORT 4S
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, Acoustic
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
A
2
73

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 17 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови летни гуми  зимни гуми цена  нови автогуми  гуми за мотор цена 

Този сайт използва бисквитки