ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MICHELIN PILOT ALPIN PA4 GRNX 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MICHELIN PILOT ALPIN PA4 GRNX 295/40R19 108V (XL, N0, FSL, FR, M+S, 3PMSF) #182771

EAN: 3528701829944
Зимни гуми MICHELIN PILOT ALPIN PA4 GRNX - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
658 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е MICHELIN. Любима марка на много хора в България. Модел PILOT ALPIN PA4 GRNX можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да закупите зимни гуми. Маркираната ширина за модела е 295. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R19. Товарен индекс - 108 (до 1000 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност D. Маркировката за разходът на гориво е C. Този модел гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N0
Сертифицирана за Porsche
Производител MICHELIN
Модел PILOT ALPIN PA4 GRNX
Сезон зимни гуми
Ширина 295
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, N0, FSL, FR, M+S, 3PMSF
Тежест 14.80
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
D
2
73

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 19% от разхода на гориво при вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  летни гуми цена  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки