ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми HANKOOK RA18 235/65R16 121R (TL, LT, 10PR) #168011

DOT’23
EAN: 8808563406176
Летни гуми HANKOOK RA18 - Лекотоварни Гуми ( 121R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
250 . 07 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание HANKOOK е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът RA18 се предлага от сайта ProGumi.Този модел може да е правилния избор ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. Маркирания диаметър за гумата е R16. Максимално допустимия товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност B. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител HANKOOK
Модел RA18
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, LT, 10PR
Тежест 14.97
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато закупите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  гуми цени  нови зимни гуми  летни гуми