ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GRIPMAX INCEPTION A/T 3PMSF RWL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GRIPMAX INCEPTION A/T 3PMSF RWL 235/70R16 106T (A, A/T, TL, RWL, 3PMSF) #238426

DOT’23
EAN: 6972435762577
Всесезонни гуми GRIPMAX INCEPTION A/T 3PMSF RWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106T )
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
181 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от GRIPMAX. Любима марка на много хора в България. Моделът INCEPTION A/T 3PMSF RWL може да закупите от ProGumi на супер цена.Обозначението на този модел гуми е всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 106 (до 950 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител GRIPMAX
Модел INCEPTION A/T 3PMSF RWL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL, RWL, 3PMSF
Тежест 14.61
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват около 15% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали разхода на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  нови летни гуми  автогуми