ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Goodyear Vector 4Seasons GEN-3 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 195/65R15 95T (TL, XL, M+S, 3PMSF) #283662

EAN: 4038526360342
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95T )
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
161 . 86 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GOODYEAR е компанията производител на тази гума. Модел VECTOR 4SEASONS GEN-3 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни. Ширината на модела е 195. 65 е маркираната височина за гумата. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 95 (до 690 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS GEN-3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S, 3PMSF
Тежест 7.84
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Когато купите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми