ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GENERAL TIRE GRABBER X3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GENERAL TIRE GRABBER X3 215/75R15 106/103Q (FR, BSW, M+S) #158834

EAN: 4032344769301
Летни гуми GENERAL TIRE GRABBER X3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
300 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GENERAL TIRE. Една от познатите фими на пазара. Моделът GRABBER X3 се предлага от ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Ширина на модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R15. 103 (до 875 кг) е допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител GENERAL TIRE
Модел GRABBER X3
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Опции С борд
Индекси FR, BSW, M+S
Тежест 19.32
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 15 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  летни гуми цени  автогуми