ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GENERAL TIRE Grabber AT3 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми GENERAL TIRE Grabber AT3 275/60R20 115H (TL, FR, BSW, M+S, 3PMSF) #158515

EAN: 4032344005683
Летни гуми GENERAL TIRE Grabber AT3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 115H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
441 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е GENERAL TIRE. Любима марка на много хора в България. Моделът GRABBER AT3 се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са от вид: летни. Маркираната ширина за модела е 275. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. R20 е маркирания диаметър за гумата. Товарен индекс - 115 (до 1215 кг). Скоростния индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. 73 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител GENERAL TIRE
Модел GRABBER AT3
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 60
Диаметър R20
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, BSW, M+S, 3PMSF
Тежест 20.36
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
73

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното каране ще намали потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  гуми  гуми 205 55 r16  нови летни гуми