ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми General Grabber AT3 OWL 265/70R16 121S (TL, FR, OWL, 10PR, M+S) #80843

EAN: 4032344786520
Всесезонни гуми General Grabber AT3 OWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121S )
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
449 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GENERAL. Една от познатите фирми на пазара. Предлаганият модел GRABBER AT3 OWL можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Гумите са отбелязани като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Маркираният диаметър за гумата е R16. Товарен индекс - 121 (до 1450 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. D е маркировката за разход на гориво. 75 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER AT3 OWL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, OWL, 10PR, M+S
Тежест 23.04
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B
2
75

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато имате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 19% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното каране намалява разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки