ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми General Grabber AT3 265/70R16 112H (FR) #77332

EAN: 4032344775340
Всесезонни гуми General Grabber AT3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112H )
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
679 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание GENERAL е компанията производител на разглежданата от вас гума. Предлаганият модел GRABBER AT3 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.всесезонни е обозначението на гумите. Ширина за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. 112 (до 1120 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. 73 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER AT3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FR
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
D
2
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват около 18% от разхода на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт. При кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: евтини гуми  гуми 205 55 r16  автогуми