ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL Conti CityPlus HA3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми CONTINENTAL Conti CityPlus HA3 295/80R22.5 154/149M (16PR) #161049

EAN: 4019238012644
Всесезонни гуми CONTINENTAL Conti CityPlus HA3 - Тежкотоварни Гуми ( 149M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 149 до 3250 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
универсални
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
1085 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е CONTINENTAL. Любима марка на много хора в България. Моделът се предлага в магазина ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 295. 80 е отбелязаната височина за гумата. R22.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 149 (до 3250 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е A. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение автобусен транспорт
Производител CONTINENTAL
Модел CONTI CITYPLUS HA3
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 149 (до 3250 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Индекси 16PR
Ос универсални - Truck
Тежест 62.67
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
1
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. При автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми цени