ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Bridgestone Dueler A/T 001 255/70R18 116S (A, A/T, XL) #252138

EAN: 3286342284712
Всесезонни гуми Bridgestone Dueler A/T 001 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116S )
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
478 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от BRIDGESTONE. Любима марка на много хора в България. Моделът DUELER A/T 001 може да закупите от магазина ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязания диаметър за гумата е R18. 116 (до 1250 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите S (до 180 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност E. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител BRIDGESTONE
Модел DUELER A/T 001
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 70
Диаметър R18
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси A, A/T, XL
Тежест 18.61
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
E
2
73

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки