ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRE RBL GO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRE RBL GO 245/75R17 121/118S (A, A/T, TL, AT, RWL, M+S, 3PMSF) #158609

EAN: 3528708935228
Летни гуми BFGOODRICH ALL-TERRAIN T/A KO2 LRE RBL GO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
524 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание BFGOODRICH е производителя на тази гума. Модела ALL-TERRAIN T/A KO2 LRE RBL GO може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са летни и са популярен избор при много наши клиенти. Ширина за модела е 245. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R17. 118 (до 1320 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Модела гуми има скорестен идекс от S (до 180 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Този модел гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 74 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Среден
Производител BFGOODRICH
Модел ALL-TERRAIN T/A KO2 LRE RBL GO
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 75
Диаметър R17
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL, AT, RWL, M+S, 3PMSF
Тежест 22.59
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
2
74

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови автомобилни гуми  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми