ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO PROXES R888R XL (semi-slick) 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Proxes R 888-R 195/55R15 89V (TL, XL) #84618

EAN: 4981910517382
Летни гуми Toyo Proxes R 888-R - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 89V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
351 . 61 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от TOYO. Една от наложените компании на пазара. Моделът PROXES R 888-R се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. 55 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R15. Максимално допустимия товарен индекс е 89 (до 580 кг). Гумите имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TOYO
Модел PROXES R888R XL (SEMI-SLICK)
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 9.5
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
D
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 15-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цена  летни гуми  автомобилни гуми