ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade A/T 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar Renegade A/T 5 265/75R16 123R (A, A/T, XL, M+S, 3PMSF) #84999

EAN: 8886459516420
Всесезонни гуми Radar Renegade A/T 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 123R )
Товарен индекс 123 до 1550 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
439 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя RADAR. Моделът RENEGADE A/T 5 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.всесезонни е маркировката на този модел гуми. Ширината на модела е 265. 75 е отбелязаната височина за гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 123 (до 1550 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. E е маркировката за разход на гориво. 74 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE A/T 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 123 (до 1550 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, XL, M+S, 3PMSF
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
74

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 15 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автогуми  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки