ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P-ZERO (PZ4) 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport 285/30R22 104Y (C, P, XL, FSL, *) #264061

EAN: 8019227399103
Летни гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
713 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е PIRELLI. Моделът P-ZERO (PZ4) може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Тези гуми са летни и са изключително добър избор сред много клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. 30 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R22. 104 (до 900 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. B е маркировката за разход на гориво. 70 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (PZ4) SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 30
Диаметър R22
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси C, P, XL, FSL, *
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
B
1
70

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  мото гуми  205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки