ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Michelin Primacy 4+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Michelin PRIMACY 4+ 215/50R18 92W (TL, FR) #275271

EAN: 3528702949412
Летни гуми Michelin PRIMACY 4+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
367 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MICHELIN. Моделът PRIMACY 4+ може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Обозначението от производителя на този модел гуми е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 50 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 92 (до 630 кг). Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. 69 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител MICHELIN
Модел PRIMACY 4+
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, FR
Тежест 10.13
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
69

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18% от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато имате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови летни гуми  зимни гуми цени  нови автогуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки