ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
GOODYEAR Vector 4Seasons G3 175 65 14 86 H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G3 175/65R15 88H (XL, M+S, 3PMSF) #271137

EAN: 4038526074645
Всесезонни гуми Goodyear VECTOR 4SEASONS G3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88H )
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
195 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от GOODYEAR. Модел VECTOR 4SEASONS G3 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Маркировката на гумите е всесезонни. Маркираната ширина за модела е 175. Маркираната височина за гумата е 65. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 88 (до 560 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност B. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум нивото на шум е 71 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител GOODYEAR
Модел VECTOR 4SEASONS G3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, M+S, 3PMSF
Тежест 6.85
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18% от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато имате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови летни гуми  зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотори