ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми General Grabber AT3 OWL 245/70R16 113S (TL, FR, OWL, 8PR, M+S) #80835

EAN: 4032344786537
Всесезонни гуми General Grabber AT3 OWL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 113S )
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
412 . 08 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е GENERAL. Модел GRABBER AT3 OWL можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 113 (до 1150 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Разглежданият от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител GENERAL
Модел GRABBER AT3 OWL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, OWL, 8PR, M+S
Тежест 20.81
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
B
2
75

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: нови гуми за мотор  магазини за гуми  205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки