ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
CONTINENTAL HYBRID HD5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Continental HYBRID HD5 315/80R22.5 156/150L(154/150M) (TL, 20PR, M+S, 3PMSF) #276342

EAN: 4019238071191
Всесезонни гуми Continental HYBRID HD5 - Тежкотоварни Гуми ( 150L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
1206 . 19 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание CONTINENTAL е компанията производител на тази гума. Модел HYBRID HD5 можете да поръчате от сайта ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Ширината на модела е 315. 80 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R22.5. Разрешеният товарен индекс е 150 (до 3350 кг). Гумите имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 75 dB. Грайферите имат дълбочина от 19.60 Отбелязаното препоръчително налягане за модела е 0.00. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител CONTINENTAL
Модел HYBRID HD5
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 20PR, M+S, 3PMSF
Брой платове 20
Конструкция Radiaal
Дълбочина на грайфер мм 19.60
Единичен товарен капацитет 4000.00
Сдвоен товарен капацитет 3350.00
Препоръчително налягане 0.00
Ос задни - Truck
Тежест 69.90
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
C
2
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  гуми цена  205 5516  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки