ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama V107F 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama V107F 255/35R21 98Y (RPB, XL) #263681

EAN: 4968814967161
Летни гуми Yokohama V107F - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
499 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е YOKOHAMA. Любима марка на много хора в България. Моделът V107F се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 35 е отбелязаната височина за гумата. R21 е отбелязаният диаметър за гумата. 98 (до 750 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 6-9 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел V107F
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, XL
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват приблизително 15% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако имате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки