ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Parada Spec-X 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama PARADA Spec-X 295/45R20 114V (RPB, XL, M+S) #274295

EAN: 4968814720124
Летни гуми Yokohama PARADA Spec-X - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
477 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е компанията производител на разглежданата от вас гума. Популярна фирма на пазара. Моделът PARADA SPEC-X може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Този модел може да е правилният избор ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 295. Отбелязаната височина за гумата е 45. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R20. Допустимият товарен индекс е 114 (до 1180 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. D е маркировката за разход на гориво. 74 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел PARADA SPEC-X
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, XL, M+S
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. На гумите се дължи до до 20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  нови гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки