ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Parada Spec-X 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Parada Spec-X 275/45R20 110V (RPB, XL, M+S) #264377

EAN: 4968814720117
Летни гуми Yokohama Parada Spec-X - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
577 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът PARADA SPEC-X се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.летни е видът на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 45. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 110 (до 1060 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми V (до 240 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел PARADA SPEC-X
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, XL, M+S
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват до до 20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цени  гуми за мотор цена  205 55r16  195 65 r15