ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми YOKOHAMA KO G058 GEOLANDAR CV 245/65R17 107H (TL, M+S) #249062

EAN: 4968814988425
Летни гуми YOKOHAMA KO G058 GEOLANDAR CV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
236 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя YOKOHAMA. Предлагания модел G058 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R17. Максимално допустимия товарен индекс е 107 (до 975 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност D. Маркировката за разходът на гориво е D. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел KO G058 GEOLANDAR CV
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 14.182
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

На гумите се дължи приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки