ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T 215/75R15 100S (A, A/T, TL, OWL, M+S, 3PMSF) #302646

EAN: 4968814904630
Летни гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
202 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя YOKOHAMA. Една от популярните компании на пазара. Моделът KO G015 GEOLANDAR A/T може да закупите от сайта за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. 100 (до 800 кг) е допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е D. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел KO G015 GEOLANDAR A/T
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL, OWL, M+S, 3PMSF
Тежест 15
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато изберете гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 17 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме също: всесезонни гуми  мото гуми  гуми 205 55 r16  195 65r15