ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T 205/80R16 104T (A, A/T, RBL, TL, M+S, 3PMSF) #264259

EAN: 4968814904241
Летни гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
192 . 08 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е производителят на тази гума. Предлаганият модел KO G015 GEOLANDAR A/T можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 205. 80 е маркираната височина за гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е D. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този модел гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел KO G015 GEOLANDAR A/T
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 80
Диаметър R16
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси A, A/T, RBL, TL, M+S, 3PMSF
Тежест 13.554
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 19 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  магазини за гуми  зимни гуми  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки