ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T 285/65R17 116H (RPB, A, A/T, RBL, 3PMSF) #247943

EAN: 4968814922931
Всесезонни гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116H )
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
300 . 34 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от YOKOHAMA. Любима марка на много клиенти в страната. Модел G015 можете да поръчате от магазин ProGumi.Гумите са от вид: летни. Ширина на модела е 285. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R17. Допустимия товарен индекс е 116 (до 1250 кг). Модела гуми има скорестен идекс от H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел GEOLANDAR A/T (G015)
Сезон всесезонни гуми
Ширина 285
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, A, A/T, RBL, 3PMSF
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 16% от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми  гуми за мотори цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки